Hallgatóink a 2022-es Országos Logisztikai Csapatbajnokság döntőjében

Idén, 9. alkalommal került megrendezésre, a Gyermelyi tésztagyárban, a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja által szervezett Országos Logisztikai Csapatbajnokság, amelyen több anyaországi csapat mellett, egyetlen külföldi csapat is, a Partiumi Keresztény Egyetem csapata, a Varadiensque is versenyzett.

Csapatunkat Dr. Flórián Gyula tanár úr készítette fel, és egy remek csapatot alakított ki. Tagjai: Rózsalyi Emőke – Menedzsment szakról, Katona Tamás – Bank és Pénzügyek szakról, Balog Daniella, Bádon Dávid és jómagam, Jakab Ferenc – Vállalkozások Fejlesztésének Menedzsmentje I. évről, valamint Szmutku-Kis Csaba - Vállalkozások Fejlesztésének Menedzsmentje II. évről.

A döntő fordulót megelőzte 3 feladatsor, amelyet határidőre meg kellett oldanunk. Ezzel ellentétben a döntő már a Gyermelyi tésztagyár egyik raktár és rakodó területén történt. Itt gyűlt össze az NLV Klub elnöke és számos vezetője valamint támogatói, a versenyző csapatok és kísérő tanáraik, és mindemellett a versenynek otthont adó Gyermelyi tésztagyár tulajdonosa és vezetői.  Többek között résztvettek csapatok a Miskolci Egyetemről, a Győri Széchényi István Egyetemről, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről. A csapatok túlnyomó többsége logiszitkai mérnök hallgatókból állt.

Az esemény köszöntésekkel kezdődött, majd kezdetét vette a verseny. Első körben a már korábban kidolgozott esettanulmányt kellett bemutassuk a pontozó bizottságnak, magyar és angol nyelven egyaránt. A bemutatót követően 31 kvízkérdésre kellett válaszolni a lehető legpontosabban és leggyorsabban. A következőkben már sokkal gyakorlatiasabbra váltott a verseny menete és körforgásszerűen kellett végig haladnunk az előre jól kidolgozott feladatokon. Ezek közül csak néhányat emelnék ki, mégpedig elsőként a szimulációs feladatot, ahol egy villástargonca szimulátor géppel kellett dolgozni és felvenni különböző dobozokat. Egy másik feladat pedig a disztribúciós feladat volt. Ekkor 3 megrendelésnek kellett eleget tenni és összegyűjteni a szükséges termékeket, majd úgy fel- és lepakolni, hogy az teljes mértékben költséghatékony legyen a szállítás szempontjából is.

A zsűri értékelése alatt a résztvevők egy nagyon érdekes gyárlátogatáson vehettek részt, ahol egy idegenvezető mutatta be és magyarázta el a különböző munkafolyamatokat, valamint az alapanyag beszerzésétől a késztermék eladásáig történő körforgásokat.

Csapatunk dicséretben és 50.000 Ft pénzjutalomban részesült. Köszönjük a lehetőséget, hogy részt vehettünk ezen a neves és rangos eseményen és köszönjük az egyetemünk és szakkollégiumunk támogatását.

Jakab Ferenc, Vállalkozások Fejlesztésének Menedzsmentje I. év

1 2 3