Despre agricultura regiunii Partium la conferința internațională ”Agriculture and Food”, Bulgaria

A șasea ediție a conferinței internaționale agrare a fost organizată la Elenit, Bulgaria, în perioada 20-24 iunie.

 

Organizatorii evenimentului au fost: AcademiaȘtiințifică din Bulgaria, Asociația Oamenilor de Știință din Bulgaria, Fundația Science and Education din subordinea lor, Institute of Field and Vegetable Crops din Serbia și National Agrarian University din Kazahstan. Fiind cea mai mare întâlnire profesională din Eurasia, la această conferință au participat în jur de 300 de cercetători din 40 de țări. În acest an au sosit participanți din mai multe țări din Africa (Algeria, Egipt, Libia, Nigeria, Tunesia, Sudan, Republica Africa de Sud)dar și din America Latină (Brazilia). La acest eveniment au sosit în număr mare oameni de știință renumiți din Europa Centrală, Ungaria și România fiind reprezentați de mulți participanți.

Universitatea noastră a fost reprezentată de conf.dr. Szilágyi Ferenc, care a preyentat prelegerea cu titlul The Agricultural Profile of the Partium Region- despre specificul agrariului regiunii Partium și prezentarea proceselor actuale regionale.

La această conferință s-au creat mai multe legături profesionale,  împreună cu reprezentanții Universității Eszterházy din Eger, Ungaria au convenit la o colaborare în ceea ce privește continuarea cercetărilor.

 

forrás: ptki.partium.ro