Másodéves menedzsment szakos hallgatók gyárlátogatáson a Celestica vállalatnál

A Partiumi Keresztény Egyetem másodéves menedzsment szakos hallgatói, Dr. Flórián Gyula László egyetemi docens kíséretében 2022. május 10-én gyárlátogatáson vettek részt.

A Celestica egy kanadai multinacionális elektronikai gyártó vállalat, melyet 1994-ben alapítottak és központja Torontóban található. A vállalat globális ügyfelei közé tartozik az Alcatel Lucent, a HP, a Honeywell, NEC vagy a Siemens. A vállalat a világ egyik vezető elektronikai részegység gyártója, 6,7 milliárd dolláros értékesítéssel, 43.000 alkalmazottal és 20 országban 40 helyszínen gyáregységekkel rendelkezik. A Celestica Európában három országban van jelen, Írországban, Spanyolországban és Romániában. A gyár a Bihar megyei Bors településen 2004-ben hozta létre Európában a legnagyobb gyáregységét, ahol 1.900 alkalmazottat foglalkoztat. A gyárlátogatás a termelésmenedzsmenthez és a minőségmenedzsmenthez kapcsolódó fogalmak gyakorlati szemléltetését szolgálta.

Köszönjük a Celestica-nak a lehetőséget, hogy ellátogathattunk a vállalathoz, illetve köszönjük Dr. Flórián Gyula Lászlónak, hogy megszervezte ezt a gyárlátogatást a másodéves Menedzsment szakos hallgatók számára.

Veres Dávid-Gábor

Menedzsment szak, II. évfolyam

Nagyvárad, 2022. május 10.

F1