Oktatóink nemzetközi Erasmus+ találkozón Egerben

A Partiumi Keresztény Egyetem Gazdaság és Társadalomtudományi Karának két oktatója, Debrenti Edith és Bordás Andrea vettek részt a PUNTE-POLY-UNIVERSE in TEACHER TRAINING EDUCATION (2020-1-HU01-KA203-078810) Erasmus+ projekt keretén belül 2023. augusztus 24-26. között megszervezett nemzetközi találkozón Egerben, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen.

A rendezvény az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem szervezésében zajlott, és különböző országokból érkeztek a partneregyetemek részéről a projektet koordináló munkatársak, hogy a három éven át a projektben végzett munkáról beszámoljanak, találkozzanak, eszmét cseréljenek. Az egyetemen zajló munka során az elmúlt tanévben megjelent angol és magyar nyelvű módszertani tanulmánykötetekről, az elmúlt tanév során beindított szakmódszertani kurzusok nyilvánossá tételéről, értékeléséről, a kurzus hatékonyságának, hasznosságának méréséről, illetve a módosításokról tanácskoztak. A projekt keretében kidolgozott jó gyakorlatokról, feladatokról is szó esett.  A következő lépést is megbeszélték, a projekt zárásáról, a teendőkről, a zárójelentésről, a projekt keretében szerzett  tapasztalatokról, együttműködésekről, az esetleges folytatásról isegyeztettek.

A projekt résztvevői betekintést nyerhettek az egyetem és a város életébe, ellátogattak a Kepes György Intézetbe, valamint Szokolyára, ahol a polgármester fogadta őket, és Saxon Szász János meghívásának eleget téve, meglátogatták a művész műtermét, és Szokolya környékének szépségeit is megtekinthették. Az utolsó program a szentendrei Kmetty Galéria látogatása volt, ahol Kovács Zoltán matematikus, Eszterházy Károly Katolikus Egyetem oktatója, a projekt résztvevője bemutatta a Barcsay Jenő tárlatot. 

A projekt résztvevői itt búcsúztak el egymástól, és köszönték meg az együtt töltött időt, munkát, élményeket, tapasztalatokat. 

A három éves PUNTE projekt 2020. szeptember 1. és 2023. augusztus 31. között valósult meg. Partnerek: az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (Eger), a Poly-Universe Kft. (Szokolya), a Partiumi Keresztény Egyetem, a Selye János Egyetem (Révkomárom), a Szabadkai Műszaki Főiskola, a finnországi Experience Workshop, a portugál Universidade da Coimbra, és a Johannes Kepler University, Linz (Ausztria). A projektet koordináló intézmény, az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem és a hat további egyetem, köztük a Partiumi Keresztény Egyetem, a pedagógusképzés teljes spektrumát lefedik. 

Img 0951Img 2534Img 0962Img 0959